Thursday, March 20, 2014

The battle of cleansers


Because cleansing is where the skin care starts, lets take a look at some cleansers in my bathroom.
You won`t find anything foaming because I just don`t believe in foaming things in general. I always have a feeling they are kind of agressive and stripping. That`s why I switched onto cleansing balm/oil mode quite a while ago.

First one to judge is Dior Instant gentle cleansing oil. My mum gave it to me as she still doesn`t share my love to this kind of cleansing. As a makeup remover is workswell, takes off foundation, concealer, powder and co. But when it comes to removing eye makeup, well that is a bit different story and slightly stings my eyes. That`s why it is not able to remove all heavy mascara and I have to use my Bioderma micellaire water after. 
Would I repurchase?: Probably not. It does the job but I`ve found much MUCH better.

Next one is Sarah Chapman Skinesis ultimate cleanse and I already mentioned this one in my previous post about evening skin care routine. 
Would I repurchase?: Oh, definitely yes! But why does it cost bloody £40? :(

Ok so here comes the REN`s No.1 purity cleansing balm and this is, no jokes, the worst beauty product I have ever tried and purchased - for money! (facepalm). There is just everything wrong about this cleanser. Smells bad. Leaves residues and is hard to wash off. Doesn`t remove makeup so everytime I had to change my towel. Irritates the eyes. And last but definitely not least - it cost me £30. Which is a really bad joke. Yes, I am trying to use it up. But just beacuse I PAID £30! (double facepalm) I honestly dont understand how come that it has so many good reviews online. 
Would I repurchase?: No. Freaking. Way.

And, ladies and gents, as last but not least, here comes the icing on the cake because hands down Shu Uemura Ultim8 sublime beauty cleansing oil is my first holy grail beauty product ever. It does everything. It cleans up your skin. Smells good. Formula is so nice. Doesn`t sting your eyes. And removes makeup. ALL YOUR MAKEUP. ANY KIND OF MAKEUP. Period. No need to use any other makeup removers!
Would I repurchase?: Hell yeah, obviously! I am going to buy these in bulk so I have enough till the rest of my life. Becasue this is just perfection.
__

Sk: Pretože starostlivosť o pleť začína čistením, poďme si ohodnotiť niektoré čističe, nachádzajúce sa v mojej kúpeľni. Nenájde sa tam však žiadny penivý zázrak , pretože ničomu, čo má na sebe uvedené "foaming" nedôverujem. Jednoducho mi prídu agresívne. Preto som už pred nejakým časom prepla na čistiace oleje a balzamy. 

Ako prvú obeť som si vybrala Dior Instant gentle cleansing oil. Tento je prebraný od mojej maminy, ktorá moje nadšenie z tohto spôsobu čistenia pleti (zatiaľ stále) nezdieľa. Ako odličovač make up-u funguje dobre, odstráni akýkoľvek podkladový krém, korektory, púdre a spol. Ale pri očiach je to už trochu iná story a keď sa vám do nich dostane tak dosť štípe, takže odstrániť všetku maskaru nedokáže. Preto sa ešte vždy musím doodličovať Biodermou. 
Kúpila by som ho znovu?: Pravdepodobne určite nie. Robí si svoju robotu, ale našla som oveľa (OVEĽA) lepšie. 

Sarah Chapman Skinesis ultimate cleanse som tu už rozoberala v poste o večernej údržbe. Takže iba snáď ...
Kúpila by som ho znovu?:  Aaaaach áno. Áno. ÁNO! Len prečo je naňho uvalená cena nekresťanských 40 libier? :( Pre tie z vás, ktoré by mali záujem, tu

Ako k ďalšiemu sa dostávam k No.1 purity cleansing balm od značky REN. Ok, takže teraz vážne, bez akejkoľvek srandy: toto je tá najhoršia kozmetická vec, akú som kedy vyskúšala a hlavne kúpila. Za peniaze! (facepalm) Proste všetko zle. Zle voní. Zle sa zmýva. Necháva po sebe zvyšky. Neodličuje poriadne make up, takže po ňom uterák hádžem rovno do pračky. Štípe v očiach. A hlavne - stál ma 30 libier. Slovom tridsať. Libier. Čo je asi 37 eur. (double facepalm) Používam ho? Áno. Iba ráno. Ale iba preto, LEBO MA STÁL 30 LIBIER. nechápem, ako môže mať toto na internete také dobré hodnotenia.
Kúpila by som ho znovu?: Vtip? Haha, vážne dobrý. Nikdy v živote ho už nechcem vidieť a naozaj dúfam, že ho čoskoro miniem. Pre tie z vás, ktoré majú sado-maso sklony, môžete si ho kúpiť tu

No a na záver čerešňa na torte: Shu Uemura Ultim8 sublime beauty cleansing oil. Dámy a páni, toto  je prvý kozmetický holy grail, na ktorý som v živote natrafila. Táto vec robí všetko. Čistí. Pekne vonia. Je príjemný na pleti. Neštípe v očiach. Nevysušuje. A odlíči! A to tak dokonale, že žiadne doodličovanie nie je vôbec potrebné! Mám pocit, že keby som mala tetovanie na čele tak vytiahne asi aj to...
Kúpila by som ho znovu?: Pff, obviously. Nakúpila by som 10 kartónov, nech ich mám dosť do konca života. Lebo toto je proste dokonalosť. Dá sa kúpiť snáď tu.


No comments:

Post a Comment