Monday, February 3, 2014

Good night routine




So this is how I take care of my skin in the evening..
 SK: Takže takto sa momentálne večer starám o svoju pleť.

EN: First step in my routine is obviously cleansing. Few months ago I switched to "cleansing balm" mode as I read and heard how bad foaming cleansers are for our skin. Cleansing balms are basically oil-based cleansers to remove makeup, oil and impurities from the skin. It acts as a cleanser and moisturizer at the same time. The formula reminds oily paste. You massage it into dry skin and in a contact with water it turns into light milk. I love this Sarah Chapman Ultimate Cleanse because it leaves skin really clean, removes makeup, even waterproof mascara, it contains essential-oil  blend of camphor, neroli, chamomile, jasmine and rose and smells divine!

SK: Prvým krokom večernej starostlivosti je samozrejme čistenie pleti. Pred pár mesiacmi som objavila cleansing balm-y (nebudem to radšej prekladať do slovenčiny, ehm..čistiace balzamy?), keďže som už mnohokrát počula a čítala aké zlé sú pre pleť klasické peniace čistiace gély. Cleansing balm je založený na báze oleja, má odstrániť make up, mastnotu a všetky nečistoty z pleti a zároveň pôsobí ako hydratačný prostriedok. Konzistenciou pripomína mastnú pastu. Používa sa na suchú pleť a pri kontakte s vodou sa zmení na niečo podobné čistiacemu mlieku. Sarah Chapman Ultimate Cleanse je proste.. aaaaach! :) Naozaj čistí pleť, odstráni make up, dokonca aj vode odolnú maskaru a obsahuje zmes esenciálnych olejov z gáfru, neroli, kamiliek, jazmínu a ruže. A tá vôňa, to ani nehovorím.. :)






  After cleansing I use La Roche-Posay Serozinc which is soothing and purifying zinc sulfate solution. It sooths skin irritations, razor burns, skin imperfections and even as a baby`s bottom epidermal treatment :D It really helps to cleanse oily skin without leaving it irritated as most of alcohol based toners do. Really simple pharmacy product without any scent, which does the job.

SK: Po čistení pleti používam na dočistenie La Roche-Posay Serozinc, ukľudňujúci a čistiaci sprej. Ukľudňuje podráždenie pleti, napríklad aj to spôsobené holením, nedokonalosti pleti alebo aj dokonca zaparený detský zadok ;) Naozaj pomáha čistiť mastnú pleť bez toho, aby ju podráždil ako väčšina pleťových toník, ktoré obsahujú alkohol. Skutočne jednoduchá vec z lekárne bez akejkoľvek vône či parfumácie, ktorý aj robí čo má.



After using Serozinc toner I apply eye cream. Currently I am using Estée Lauder`s Advaced Night Repair Eye Recovery Complex. The cream has a light texture, it`s more like a gel with just a very light smell that doesn`t amaze you - but doesn`t annoy you either. I haven`t noticed any dramatic changes around my eyes so far. BUT! I don`t really believe that any cream can change what is already happening there :D I am happy if it just stops, or better said , slows down the process that already began (let`s be honest and call it by real name. Ageing. *facepalm*) And with my hectic lifestyle, changing of climate, timezones, night flights, aircondition in aircraft and so on and so on I am really glad that when I wake up in the morning after using this cream in the evening I don`t see any major harm :) 

Next (and most enjoyable) step in my routine is using of night oil/serum. Right now I am big fan of Clarins Blue Orchid Treatment Oil for dehydrated skin. I use like 3 or 4 drops and massage in into my skin. First of all - te smell. Omg! It has really luxurious kind of floral smell (I don`t really know how orchids smell but I think it could be something like this). Second - the results. Ok it is oily on the skin. But when I wake up in the morning my skin is so soft, not greasy at all, any blemishes and redness are less visible and skin looks over all relaxed and nourished. Thumbs up Clarins!

SK: Po použití Serozinc tonika aplikujem očný krém. Práve teraz na noc používam Advaced Night Repair Eye Recovery Complex od Estée Lauder. Má ľahkú textúru, je to skoro ako gél s veľmi jemnou (nie až tak veľmi) vôňou, ktorá síce nikoho neohúri, ale ani nebude otravovať. Dobre, zatiaľ som nespozorovala nejaké extra dramatické zmeny. ALE! Neverím až tak veľmi, že existuje vôbec nejaký krém, ktorý by vedel napraviť to, čo sa už neodvratne začalo (starnutie. Ach jaj :-/ )A pri mojom životnom štýle, zmenách počasia, prostredia a časových pásiem, nočných letoch, klimatizácii v lietadle atď. môžem byť naozaj rada, že keď sa ráno zobudím po použití tohoto krému, nevidím okolo svojich očí napáchané nejaké extra škody.

Ďalším (a najobľúbenejším) krokom je pleťový olej. Momentálne používam Blue Orchid Treatment Oil na dehydrovanú pleť od Clarins. Použijem asi tak 3 až 4 kvapky a vmasírujem do pleti. No takže v prvom rade - tá vôňa. Omg! Voní tak luxusne a akoby kvetinovo (nemám šajnu ako voňajú orchidey, ale predstavujem si, že dosť pravdepodobne takto nejako). Po druhé - výsledok. Ok, musím povedať, že keďže je to olej tak je ma pleti mastný. Ale počas noci sa vstrebe a keď sa ráno zobudím, moja pleť je úplne jemná, vôbec nie mastná, ak tam boli nejaké vyrážky alebo začervenanie, tak tie sú skoro preč a celkovo pokožka pôsobí oddýchnutá a naozaj vyživená. Palec hore pre Clarins!


As a last step I use La Roche-Posay Thermal spring water in spray. Beacuse there is no such thing as too much hydration, right?  

SK: Ako poslednú použijem termálnu pramenitú vodu v spreji. Lebo veď vody na tvári nie je nikdy dosť, že?



1 comment:

  1. Velmi pekne a kvalitne vyrobky!
    Posledne dni plavkovej giveaway tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    ReplyDelete